När jag kom hem från skolan idag möttes jag av en underbar överraskning! Nobilis hade gjort ett jättefint bo, med massvis av hår, och i boet fanns det sex små sötnosar! :)

Bilder på de små kommer om någon dag, vill inte rota för mycket!

 
Bara fem dagar kvar till beräknad nedkomst av Nobilis ungar nu.. Spännande! 
Är ganska så säker på att hon är dräktig. Dricker väldigt mycket, äter som en häst, förändrat beteende och så har hon blivit väldigt rund och go om magen :) Så håller tummarna!

Har idag städat alla kaninburar, och Kaninstugan. Beslöt mig för att göra lite påskfint där inne också, varför inte liksom? Dock lite tidigt, men men! :)
 
Lillfisen parades idag med Arvid, såg dock inte så många lyckade, kanske 1-2 stycken, men håller tummarna ändå! 
 
Fick ju det efterlängtade objektivet igår (yaay)! Så har idag fotat våra burar etc. och lagt in under Gården och Skötsel :) Så ni som är nyfikna på hur kaninerna bor hos oss får gärna kika in där!

Bara 12 dagar kvar till beräknade nedkomsten för Nobilis små.. Tecknen på dräktighet blir bara fler och fler, så om hon bara är skendräktig har hon fejkat det vääldigt bra! ;)
 
Hoppas verkligen att parningen mellan Nobilis och Arvid tog sej.. Såg ju flera lyckade parningen, men man kan ju aldrig vara helt hundra procenttig säker. 
Men är nästan säker på att hon är dräktig. Magen har blivit större och spänd, tuttarna har blivit stora samt att hon har börjat böka runt med halmen i buren väldigt.. 
Spännande! :D
 
Gick idag på promenad i skogen med tre utav kaninerna, självklart en och en. Det uppskattades verkligen! 
De gick lösa, fast med sele och koppel på sej, för säkerhets skull :)
Superduktiga var de alla tre! Och kul såg de ut att ha! Sprang och sprang, hoppade över buskar, upp på stockar och kullar.. Haha, såg väldigt roligt ut med andra ord!
Nobilis, som tyvärr inte fick gå idag, ska få gå längre imorgon :)

Det var extra roligt att hålla på med de idag, för jag tror alla hade vaknat "på rätt sida", dvs inga surpuppor! Hihi :)

Såg även en helt ny sida av Arvid ute i skogen :) Den självständiga lillkillen som alltid ska impa på flickorna, blev till en riktig mysfarbror! Han sprang en runda, och kom tillbaka med världens fart, och upp i knät. Sen satt han där och ville kela :) Han har ju också fått sådan underbar päls! Tät, jämn och lättskött! Hoppas på att den håller sig så! ;)

Så sammanfattningsvis har det varit en helt underbar dag, med mina älsklingar! ♥
 
Stod verkligen inte ut med de äldre bilderna, så fotade lite nya idag!
Gjorde i ordning en hage ute i skogen och testade, men resultatet blev väl sådär, men de får duga tills jag fixat något bättre :) Nya bilder finns under startsidan, honor, hanar, kontakt, om teddyväduren och gästbok. Blev dock inga nya bilder på Nobilis, då solen hann gå ner när det var hennes tur.. 
Jag är en sådan person som nästintill aldrig blir nöjd med egna bilder osv, så därför byts det ofta.. 

Här kommer lite smakprov på dagens bilder! Vovven fick vara med också ;)
 
Allt är bra här hemma, kaninerna skuttar på som vanligt :)
Håller tummarna på att parningen mellan Arvid och Nobilis tog sig, och att det dyker upp smått 25-29 mars! 
Ska bli väldigt spännande och se vad som kan tänkas komma färgmässigt. Enligt hjälp jag fått så kommer det förmodligen svart, viltgrått och gul/svart japantecknat, några i brokat och några i wienertecknat. Men de bär ju på så många, olika färger båda två, så vet inte säkert vad som kommer! 

Har ju även sportlov nästa vecka, vilket betyder extra mycket tid till kaninerna, och minimal aktivitet på hemsidan :)

Objektivet jag väntar på har inte kommit ännu, så ni får stå ut med gammla, lagomt suddiga bilder ett tag till, tyvärr! 
 
Hade ju tänkt betäcka Dixie i helgen, men när tiden väl var inne ville hon absolut inte. Så beslöt att skjuta upp hennes kull en månad. 
Testade då att släppa ihop nya skönheten Nobilis med Arvid, och flera lyckade parningar blev det där! Har ju tänkt att ta en kull medan de, fast inte förrän i Mars. 
Så nu håller vi tummar och tår på att det kommer smått 25-29 mars!  
Har förövrigt haft en riktig städ-dag idag! Diskade allas matskålar, tvättade toalådor, skurade golv och burbottnar, etc. 
Har också borstat igenom alla kaninpälsar riktigt noga, och klippt allas klor, och gosat, såklart! ;) Inte lätt att motstå de, som de sitter och tigger!
Är något otroligt nöjd över de kaniner jag har nu! Så mysiga, sociala och personliga! De liknar mer små hundar än kaniner :) 
Alla som säger att kaniner är tråkiga, har då inte träffat dessa!
Karate kaninen Nobilis!
 
Dixie gick tyvärr tom denna gång, så omparning ska ske i helgen är det tänkt, sen får vi se om Dixie är villig eller ej! :)